Introduction
Introduction

Steve is een gerenommeerde Amerikaanse advocaat die zijn 40-jarige juridische carrière heeft gewijd aan het opbeuren van degenen die het meest behoefte hebben aan vertegenwoordiging tegen 's werelds grootste bedrijven en boosdoeners. Steve's nalatenschap omvat vele opmerkelijke zaken en overwinningen, voornamelijk als co-lead counsel tegen Big Tobacco, wat resulteerde in de grootste schikking in de wereldgeschiedenis, en destijds de grootste auto-, antitrust-, ERISA- en effectenschikkingen in de geschiedenis van de VS.

Steve's werk omvat ook een focus op autorechtzaken, met een specifieke focus op zaken met betrekking tot emissiefraude tegen grote autofabrikanten. De heer Berman was een pionier op dit rechtsgebied na de Volkswagen Dieselgate-rechtszaak, waarin hij diende als lid van de stuurgroep van de eisers en als hoofdadviseur namens VW-franchisedealers, in een rechtszaak die culmineerde in een schikking van $ 1,6 miljard – een aanzienlijk herstel voor de klas. Hagens Berman was het eerste advocatenkantoor in de natie dat VW aanklaagde met betrekking tot zijn uitstootfraude en is doorgegaan met het onafhankelijk testen van dieselauto's, met eigen class actions tegen Mercedes, Audi, BMW, Fiat Chrysler, General Motors en Ford.

Steve is de vertegenwoordiger van de financier bij de Stichting. Hij ziet af van zijn uurtarief ter bevordering van de missie.

Volledige bio